fbpx Skip to main content

Bedrijfsvisie

Duurzame werkwijze voor een duurzame leefomgeving.

In lijn met het werken op een ecologisch verantwoorde manier gaat Ecovery steeds voor duurzaam. De juiste materiaalkeuze is hierbij van het grootste belang. Er wordt gekozen voor materialen met een lange levensduur, die op een milieubewuste manier vervaardigd worden in België of indien dit niet mogelijk is in Europa. De keuze voor materialen die in eigen land worden geproduceerd draagt bij aan een verlaagde uitstoot door transport en tegelijk de groeistimulatie van de lokale markt.

Als houtsoort wordt voor nestkasten gewerkt met lariks. In tegenstelling tot multiplex platen die vaak gebruikt worden voor nestkasten zijn lariks planken niet verlijmd. Deze houtsoort kan als het ware puur natuur en onbehandeld gebruikt worden en heeft een natuurlijke bestendigheid tegen rotten en verschillende schimmels. De dichtheid zorgt ervoor dat lariks beter bestand is tegen vervorming, kromtrekken en krimping bij wisselende natte en droge toestanden.
Ecovery kiest bewust voor planken met een dikte van 20-25mm. Deze dikte zorgt voor een goede isolatie van de kasten. Zo zal het in nestkasten bij koude temperaturen niet te sterk afkoelen en zal het niet snel oververhitten bij hoge temperaturen. Daarnaast heeft dik hout simpelweg een langere levensduur dan dun hout.

Ecovery

Houtsoorten

Alle gebruikte hout is afkomstig uit Midden-Europa en beschikt over het PEFC of FSC label voor verantwoord bosbeheer.

Bedrijf in groei

Accomodatie

Intussen is Ecovery gegroeid tot een bedrijf met 5 voltijdse werkkrachten dat op korte tijd al een gevestigde waarde is in de wereld van natuurbehoud. Het bedrijf plaatst, bedenkt en ontwikkelt steeds nieuwe vormen van nestkasten, speeltoestellen en natuur-educatieve installaties. Dat Ecovery kwaliteit en duurzaamheid nastreeft blijkt ook uit zijn partners. Het werkt samen met ecologisch studiebureau Corridor, Ecohout en Robinia International.
Daarnaast is Ecovery officiële sponsor van Boom² vzw dat zorgt voor de creatie van nieuwe bossen op verloren stukken landbouwgrond in Vlaanderen.