Beschrijving

Roularta Media Group zet sterk in op biodiversiteit. Op het bedrijventerrein van 5,8 ha is een Roulartabos aangeplant met 15.000 bomen. Maar er is ook een wadi, bloemenweide, bloemenborder en diverse heesters aanwezig. Natuurpunt plaatste reeds enkele nestkasten, maar met de hulp van Ecovery gaat Roularta hier een stap verder in. Als multimediabedrijf is communicatie uiteraard belangrijk. Daarom bedacht Ecovery diverse nestvoorzieningen met een link naar het Roularta-logo. Er werd rekening gehouden met de ligging van het terrein en op deze manier ontstond een mussen- en vleermuizenhotel. De voorzijde is voorzien van nestkasten voor mussen, de achterzijde is voor vleermuizen. 

Ecovery maakte ook een insectenhotel met onderaan een egelkast en een insectenhotel in de vorm van het logo uit cortenstaal. Deze staan in en rond de bloemenweides.

Rondom de wandelroute zijn er 10 verschillende infoborden, zowel de grafische vormgeving als de constructie is verzorgt door Ecovery. De borden zijn gemaakt uit HPL (hoge druk laminaat), zeer sterk plaatmateriaal die voorzien is van een toplaag die bescherming geeft tegen vandalisme en UV stralen.

Opdrachtgever

Roularta Media Group

Jaar

2021